Bouwpakket of lekker zelf aan de slag

Magazijn steigerhouten bank_2

Bouwpakket of lekker zelf aan de slag

Door de vele bouw-klus en tuin televisieprogramma’s zoals Eigen Huis en Tuin, Robs Grote Tuinverbouwing en VT Wonen ontstaat er bij de mensen een steeds grotere behoefte om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ook social media en dan voornamelijk Pinterest helpt mee om de handen te doen jeuken om zelf weer een zaag, schroevendraaier en duimstok uit het vet te halen. 

Inspiratie genoeg te vinden van heel makkelijk tot echt vakwerk voor de geoefende Bob de Bouwer. Een klein tafeltje moet ons allemaal wel lukken maar een complete keuken of slaapkamer inclusief kasten en bed is een heel ander verhaal. 

Steigerhouten meubelen

Steigerhout is een makkelijk te verwerken materiaal waar je veel kanten mee op kunt, iets voor in huis of een leuke bloembak. Meten, zagen, schroeven klaar. Mega Sfeermakers maar ook de grote doehetzelf ketens bieden steeds vaker complete bouwpakketten aan van makkelijk in elkaar te zetten meubels. Vooral de loungeset, stoelen en tafels voor in de tuin doen het goed. Lekker makkelijk krijg je alles in kant en klare planken aangeleverd, vaak nog voorgeboord ook. 

Steigerhout zaagmachine

Steigerhouten bouwpakket

Het scheelt je enorm in de kosten om een bouwpakket te bestellen en vaak is er maar een soort schroef nodig dus makkelijker kunnen we het niet maken. Aangezien de meeste bouwpakketten geleverd worden met een uitgebreide bouwtekening kan het nog knap lastig zijn om een loungebank van 3 x 3 meter in elkaar te zetten. Sommige bedrijven bieden dan semi bouwpakketten, ofwel de loungeset zal geleverd worden in verschillende onderdelen. De armleuningen en zitting en rug worden al gemonteerd in de meubelmakerij.

Zo is er voor iedereen een oplossing die graag een steigerhouten meubel wil in huis of tuin. Maar aangezien niet elke tuin, terras of balkon even groot is kan er ook steeds meer op maat gemaakt worden. Bij de grote ketens zal dat niet zo snel gebeuren dus daar komt de ambachtelijke meubelmaker om de hoek kijken. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? En die zijn eindeloos dus kom eens kijken in de meubelmakerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *